Jak urozmaicić jesienne napoje?

Wszyscy powoli witamy się z jesienną aurą. Z tą porą z pewnością kojarzą się książka, gorący napój oraz ulubiony serial lub film. Do herbaty warto wybrać pyszny sok lub syrop. W poniższym artykule znajdziesz informacje: na co zwrócić uwagę dokonując zakupów, jaki smak wybrać oraz jak przechowywać syropy.

Wysokiej jakości syrop – na co zwrócić uwagę dokonując zakupu?

Wybierając syrop warto zwrócić uwagę, z jakich upraw owoców pochodzą. Warto wybrać te z ekologicznych upraw oraz te, które uprawiane są przez polskich pasjonatów. Przykładem jest sklep Schronisko Smaków, stworzony przez Panią Magdę Gessler. Firmę wyróżniają lata doświadczenia w branży oraz stosowanie domowych receptur, które przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Jest to klucz, aby stworzyć najlepszej jakości produkt.

Więcej informacji o firmie znajdziesz na: https://www.spizarnia.schroniskosmakow.pl/produkty/syropy-konfitury-owoce/syropy.html.

Czym wyróżniają się syropy z Schroniska Smaków Magdy Gessler:

  • Wyłącznie naturalne składniki
  • Starannie wyselekcjonowane produkty
  • Bez konserwantów i sztucznych barwników
  • Polska produkcja
  • Produkty nagradzane na festiwalach

Jaki smak syropu wybrać?

Decydując się na zakup ekologicznego syropu staniesz przed wyborem, jaki smak wybrać. Najczęściej wybierane są syropy o smaku:

  • czarnej porzeczki,
  • czarnego bzu,
  • wiśni,
  • imbiru,
  • owoców leśnych.

Syropy te sprawdzą się nie tylko do jesiennych herbat, ale i lodów, czy innych deserów. Niezwykle ważne jest, aby produkt finalny- syrop, był w 100%t naturalny, nie zawierał konserwantów, jak również innych, niepotrzebnych sztucznych dodatków.

Wybierając smak warto zwrócić uwagę na korzyści płynące z danych składników np. owoc czarnego bzu działa przeciwbakteryjnie i antywirusowo.

Jak przechowywać syropy?

Niezwykle ważnym aspektem, aby syrop był świeży jak najdłużej jest odpowiednie przechowywanie syropów owocowych. Po pierwsze należy trzymać syropy w chłodnym oraz zaciemnionym miejscu. Nie może być ono narażone na zbyt dużą ilość promieni słonecznych. Świetnie sprawdzi się zatem domowa spiżarnia, jeżeli tylko jest to możliwe. Jeżeli nie, warto opakowania przechowywać w szafce usytuowanej z dala od źródła ciepła (kuchenki czy piekarnika). Raz otwarty syrop przetrzymuj w lodówce, by zachować jego świeżość na dłużej.

O Schronisku Smaków Magdy Gessler

Sklep istnieje od końca 2015 roku. Już w kolejnym roku został założony sklep internetowy. Schronisko Smaków Magdy Gessler jest jednym z sześciu lokali należących do Pani Magdy Gessler w Polsce. Pod koniec roku 2017 roku firma rozszerzyła działalność i rozwinęła restaurację poprzez tworzenie naturalnych przetworów. Pierwszymi produktami był smalec, dwa rodzaje pasztetu, pakowane oscypki. Z racji, że zainteresowanie było bardzo duże, oferta praktycznie w każdym tygodniu się powiększała. Firmie przyświeca misja, że sprzedawane produkty mają być proste, ale stosunkowo lepsze niż te domowe, nie zawierają konserwantów, oleju palmowego jak również innych szkodliwych składników.
Firma przyznaje jednak, że produkty nie posiadają specjalnych certyfikatów, nie są produktami bezglutenowymi, raw, wegańskimi, czy też bez laktozy. Produkty są smaczne i tworzone w domowych warunkach. Przykładowo w składzie konfitur można odnaleźć wyłącznie cukier oraz owoce. Oleje w ofercie są również tworzone na miejscu, tłoczone na zimno.
Warto obserwować wciąż stronę Schroniska Smaków, bo wciąż wprowadzane są nowe produkty. Przez stronę można kupić również:
  • zestawy prezentowe,
  • vouchery prezentowe dla najbliższych na dowolną okazję,
  • paczki dla firm.

Próbowaliście kiedyś jakiś przysmaków ze Schroniska Smaków?

 

oblicz-bmi Autor

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *