Wszyscy powoli witamy się z jesienną aurą. Z tą porą z pewnością kojarzą się książka, gorący napój oraz ulubiony serial lub film. Do herbaty warto wybrać pyszny sok lub syrop. W poniższym artykule znajdziesz informacje: na co zwrócić uwagę dokonując zakupów, jaki smak wybrać oraz jak przechowywać syropy.
Wysokiej jakości syrop – na co zwrócić uwagę dokonując zakupu?
Wybierając syrop warto zwrócić uwagę, z jakich upraw owoców pochodzą. Warto wybrać te z ekologicznych upraw oraz te, które uprawiane są przez polskich pasjonatów. Przykładem jest sklep Schronisko Smaków, stworzony przez Panią Magdę Gessler. Firmę wyróżniają lata doświadczenia w branży oraz stosowanie domowych receptur, które przekazuje się z pokolenia na pokolenie. Jest to klucz, aby stworzyć najlepszej jakości produkt.
Więcej informacji o firmie znajdziesz na: https://www.spizarnia.schroniskosmakow.pl/produkty/syropy-konfitury-owoce/syropy.html.
Czym wyróżniają się syropy z Schroniska Smaków Magdy Gessler:
- Wyłącznie naturalne składniki
- Starannie wyselekcjonowane produkty
- Bez konserwantów i sztucznych barwników
- Polska produkcja
- Produkty nagradzane na festiwalach
Jaki smak syropu wybrać?
Decydując się na zakup ekologicznego syropu staniesz przed wyborem, jaki smak wybrać. Najczęściej wybierane są syropy o smaku:
- czarnej porzeczki,
- czarnego bzu,
- wiśni,
- imbiru,
- owoców leśnych.
Syropy te sprawdzą się nie tylko do jesiennych herbat, ale i lodów, czy innych deserów. Niezwykle ważne jest, aby produkt finalny- syrop, był w 100%t naturalny, nie zawierał konserwantów, jak również innych, niepotrzebnych sztucznych dodatków.
Wybierając smak warto zwrócić uwagę na korzyści płynące z danych składników np. owoc czarnego bzu działa przeciwbakteryjnie i antywirusowo.
Jak przechowywać syropy?
O Schronisku Smaków Magdy Gessler
- zestawy prezentowe,
- vouchery prezentowe dla najbliższych na dowolną okazję,
- paczki dla firm.
Próbowaliście kiedyś jakiś przysmaków ze Schroniska Smaków?