Na co zwrócić uwagę, przy wyborze cateringu dietetycznego?

Catering dietetyczny staje się coraz popularniejszy, a przy okazji kreuje i upowszechnia nowych nowe nawyki żywieniowe. Decydujemy się na niego dietę pudełkową głównie ze względu na wygodę, komfort, odciążenie związane z planowaniem i analizowaniem dziennego spożycia kalorii. Firm, które oferują taką usługę, nie brakuje. Każda z nich proponuje dania smaczne, sprawdzone i rekomendowane. Jak więc w natłoku tych wszystkich informacji nie zwariować? Które opcje powinny przyczynić się do wyboru cateringu idealnego?

Sprawdzaj ranking diet pudełkowych

Najlepszym sposobem na przeanalizowanie wszystkich opcji, proponowanych przez firmy cateringowe, jest skorzystanie z rankingów i porównywarek firm. Dzięki takiej możliwości jesteśmy w stanie zweryfikować najlepszą ofertę pod względem ocen lub rekomendacji, a także ceny, czasu dostawy i różnorodności oferty. Zestawienie najpopularniejszych cateringów przebiega podobnie jak inne rankingi, proponowane przez strony tematyczne. Nałożone filtry selekcjonują oferty firm pod względem ceny, oceny klientów i atrakcyjności.

Czy na pokładzie jest dietetyk?

W przypadku statku najważniejszy jest kapitan. W przypadku diety stacjonarnej czy pudełkowej, najważniejsza jest wiedza doświadczonego dietetyka. Dlatego też, poszukując opisów diet, wyszukaj informacje o zespole, pracującym nad twoją dietą. Jeśli już na etapie planowania jadłospisu, w pracach uczestniczy certyfikowany dietetyk kliniczny, który następnie czuwa nad prawidłowym zbilansowaniem diety, możesz mieć pewność, że catering, który otrzymujesz może poprawić twój stan zdrowia, sylwetkę, a także dotychczasowych uzdrowić dotychczasowe nawyki żywieniowe. Praca specjalisty, która potwierdzona jest kwalifikacjami, dyplomami i doświadczeniem, jest czynnikiem, który powinien wpłynąć na ostateczny wybór i zakup cateringu.

Czy tanio znaczy dobrze?

Przedział cenowy cateringów dietetycznych jest ogromny. Jednodniowy zestaw kosztować może zarówno 30 jak i 70 zł, dając miesięcznie kwotę wynoszącą od 800 do ponad 2000 zł. Skąd ta różnica? Klucz tkwi w jakości i wiedzy specjalistów, pracujących nad dietą. W przypadku usługi cateringowej, niska cena często pociąga za sobą ryzyko niskiej jakości. Świeże produkty sezonowe kosztują więcej – to oczywiste. W kosztach cenę Twojego cateringu wliczana jest również praca certyfikowanych specjalistów do spraw żywienia. Pudełka ze zdrowym jedzeniem, które lądują pod twoimi drzwiami to efekt pracy dietetyków, kucharzy, kurierów i działu obsługi klienta, który pomaga Ci w wyborze optymalnego pakietu idealnego. W przypadku tak istotnej rzeczy jak dieta nie należy za wszelką cenę oszczędzać.

oblicz-bmi Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *